Transparent is opgericht in 2000 in Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een solide en betrouwbare financiële dienstverlener met klanten over de hele wereld. Einde van 2014 bundelde Transparent en Pinpoint gezamenlijk hun krachten in de Verenigde Staten.

Transparent is volledig gespecialiseerd in Accounts Payable Analyses, dat wil zeggen het analyseren van de uitgaande betalingen van onze cliënten en de bijbehorende processen.

Daarnaast wordt door onze Statementsafdeling gekeken naar onbekende openstaande posten (bijv. als gevolg van een retourzending), welke zullen worden teruggevorderd. 

Ook analyseert Transparent leveranciersbestanden.volledig op dubbele, incorrecte, verouderde en onvolledige gegevens. Wij onderhouden een geactualiseerde, wereldwijde database van gegevens van uw leveranciers, waarmee wij uw crediteurenbestand kunnen opschonen en zo nodig aanvullen. 
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat tot 1 promille van alle facturen ten onrechte wordt voldaan.

Wij helpen organisaties om deze facturen inzichtelijk te maken. Door middel van datamining analyseren wij uitgaande betalingen en de bijbehorende processen van cliënten met als doel deze data te converteren naar gedetailleerde managementinformatie.

Gedurende dit proces worden onverschuldigde betalingen geïdentificeerd, geverifieerd en geïnd op een no cure, no pay-basis.

Transparent neemt u veel werk uit handen, inclusief het daadwerkelijk innen van het weggelekte werkkapitaal.

Deze resultaten worden u aangeboden via een online portal en geeft actuele management-informatie en heldere adviezen om de processen rondom het AP-proces te verbeteren.”