Accounts Payable Analyse

Een Accounts Payable Analyse oftwel dubbele betalingen onderzoek behelst het diepgaand onderzoeken van de uitgaande betalingen van onze cliënten, over een periode van de 5 afgelopen jaren.

Transparent gaat op zoek naar onverschuldigde, dubbele betalingen en alle soorten gelden die ongewild en ongemerkt op rekening staan van de leveranciers van onze cliënten. Middels identificatie, verificatie en recovery zorgen we ervoor dat die bedragen weer teruggestort worden, No-Cure No-Pay. Daarbij kijken wij ook naar openstaande tegoeden en naar onbedoeld betaalde BTW, zoals foutief geboekte binnenlandse BTW en niet-teruggevorderde buitenlandse BTW.

Het belang

Een sterke liquiditeitspositie is belangrijk voor elke onderneming. Een Accounts Payable Analyse (door Transparent ook Working Capital Recovery genoemd) kan uw liquiditeitspositie versterken en u helpen de nettowinst tot wel 1% te verhogen. Voorgaande analyses hebben namelijk uitgewezen dat tot 1‰ van de inkoopwaarde ongemerkt en ten onrechte bij de leveranciers blijft liggen. Ook worden er kansen gemist om BTW terug te vorderen.

Transparent identificeert de oorzaken voor het ontstaan van uw onverschuldigde en dubbele betalingen en geeft advies ter verbetering. Bij de Accounts Payable Analyse bieden we bovendien additionele diensten aan, zoals onze Portal, Active Benchmarking en gegevensverrijking.

Bij onze huidige cliënten, middelgrote tot grote ondernemingen en instellingen in binnen en buitenland, heeft de analyse al veel opgeleverd. Testimonials van onze cliënten
  Uw voordelen
 • Transparent is volledig gespecialiseerd in Accounts Payable Analyse. Doel: complete analyse en maximale recovery.
   
 • U ontvangt een kwaliteitsmeting van uw crediteurenadministratie in de vorm van heldere managementinformatie: benchmarks, analyserapporten en aanbevelingen op maat. Met behulp van deze informatie en aanbevelingen kunt u uw werkkapitaal maximaliseren, uw kostenstructuur verbeteren, uw leveranciers beter beheren, uw proces optimaliseren, werklast verlagen, etc.
   
 • Met een Accounts Payable Analyse door Transparent kunt u bovendien uw nettowinst tot wel 1% verhogen dankzij het innen van onverschuldigde betalingen en openstaande tegoeden, volledig op basis van No-Cure No-Pay.
   
 • Transparent doet al het werk, identificatie, verificatie, inclusief het innen van onverschuldigde en dubbele betalingen en terugvorderen van BTW. U hoeft dus niets te doen! Transparent is technologiegedreven met state-of-the-art data-mining software en sterk procesgedreven met een volledig geïndustrialiseerde aanpak. Hiermee garanderen wij u topkwaliteit en het maximaal haalbare resultaat.
   
 • De exercitie is voor u zonder risico. Transparent neemt u alles uit handen. Er valt voor u letterlijk niets te verliezen en heel veel te winnen!

Meer informatie?

U kunt hiernaast geheel vrijblijvend informatie aanvragen.